top responsive site development software

HERNIE MURES

Herniile reprezinta exteriorizarea unui organ (sau parte din organ, de obicei ansa intestinala) din cavitatea in care se gaseste in mod normal, printr-un punct slab sau defect parietal in stratul muscular al acelei cavitati.

HERNIA FEMURALA

Hernia femurala este definita ca exteriorizarea unei anse intestinale printr-un punct slab anatomic, preformat, al peretelui abdominal, localizat la radacina coapsei (in regiunea femurala). 

Este a doua hernie abdominala ca frecventa si afecteaza in special femeile, datorita faptului ca diametrul pelvisului este mai mare in cazul lor, deci si zona prin care se poate produce hernia are dimensiuni mai mari. Protruzia aceasta are aspect sacciform si poate avea continut abdominal, dar in unele cazuri poate fi plin cu tesut adipos.

Cauze

Herniile femurale sunt considerate hernii de slabiciune si apar in special la pacientii obezi, malnutriti sau varstnici. Aparitia herniei este favorizata de orice conditie care creste presiunea in cavitatea abdominala, cum ar fi:

  • tusea cronica (in special in cazul pacientilor fumatori),
  • constipatie cronica.
  • Sarcina poate favoriza aparitia herniilor femurale.

Simptome de hernie femurala

Puteți observa o umflătură sub piele, în zona femurala. (radacina membrului inferior)

Este posibil să simțiți durere atunci când ridicați obiecte grele, în urma acceselor de tuse, în timpul urinării sau defecației (în timpul perioadelor de constipație) sau după o perioadă prelungită de stat în picioare.

Durerea poate fi ascuțită și imediată sau o durere surdă care se înrăutățeste spre sfârșitul zilei.


Investigații radioimagistice și de laborator

Ecografia de părți moi.

Diagnosticul de hernie femurala

Diagnosticul trebuie pus în urma unei consultații efectuate de către medicul specialist chirurg.

Dacă în urma consultației se pune diagnosticul de hernie inghinală, trebuie să știți că singurul tratament este cel chirurgical. Momentul intervenției chirurgicale trebuie decis în urma consultației.

CURA CHIRURGICALA LAPAROSCOPICA TRANSPERITONEALA
A HERNIEI FEMURALE

ADDRESS
CENTRUL MEDICAL TOPMED
TG.MURES
strada DOROBANTILOR, nr.1

CONTACTS
Email: 
dr.nicolescu@topmed.ro
dr.nicolescu@herniemures.ro
Phone: 0265 - 225 002
Fax: 0265 - 225 002